SHAH ALAM | 20 Mac 2017 – Universiti Teknologi MARA (UiTM) telah diumumkan mendapat status Swa Akrediatsi oleh Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) hari ini.

Naib Cancelor UiTM, Prof. Emeritus Datuk Dr. Hassan Said berkata, pengumuman itu dibuat dalam satu upacara khas sempena perjumpaan bulanan bersama Menteri Pendidikan Tinggi, Datuk Seri Idris Jusoh dengan warga kementerian di sini pagi tadi.

“Usaha mendapatkan status Swa Akreditasi ini telah bermula sejak UiTM menerima jemputan daripada pihak Menteri pada tahun 2013 bagi menunjukkan bukti kesediaan dan kemampuan untuk menguruskan pengiktirafan program akademik yang ditawarkan.

“Kumpulan ini merupakan kumpulan kedua yang diberikan status swa, sebanyak empat universiti awam dan empat universiti swasta telah diberikan status ini pada tahun 2010,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

TAHNIAH – PUSAT KESIHATAN UiTM SHAH ALAM MENERIMA ‘JOHAN’ DI ANNUAL PRODUCTIVITY & INNOVATION CONFERENCE AND EXPOSITION (APIC) 2016

Tahniah kepada Kumpulan ‘Saisoku’ Pusat Kesihatan UiTM Shah Alam yang telah menerima ‘JOHAN SEKTOR AWAM’ dalam “Annual Productivity & Innovation Conference And Exposition (APIC) 2016” di Putrajaya International Convention Centre (PICC), pada 27 Oktober 2016.

Sebanyak 98 kumpulan ICC untuk sektor awam telah dipertandingkan dari pelbagai jabatan kerajaan dan swasta.

Konvensyen KIK Sabah 2016 telah berjaya dianjurkan oleh UiTM Sabah pada 06 Oktober 2016 yang lalu. Sebanyak 2 kumpulan telah bertanding pada konvensyen ini. Pihak InQKA mengucapkan sekalung tahniah kepada pihak penganjur dan para peserta yang telah berusaha menjayakan konvensyen ini.

Konvensyen KIK Zon Sarawak 2016 telah berjaya dianjurkan oleh UiTM Sarawak (Kampus Samarahan 1) pada 05 Oktober 2016 yang lalu. Sebanyak 3 kumpulan telah bertanding pada konvensyen ini. Pihak InQKA mengucapkan sekalung tahniah kepada pihak penganjur dan para peserta yang telah berusaha menjayakan konvensyen ini.

A briefing for InQKA External Reviewers was recently held at the Seminar Hall, Office International Affairs (OIA) UiTM Selangor on 19 February 2016.

The briefing is an annual event for InQKA