Institut Kualiti dan Pengembangan Ilmu (InQKA) telah mengadakan forum sesi perkongsian ilmu tentang “Pembudayaan Kualiti” dalam usaha untuk mencari kaedah terbaik bagi meningkatkan lagi aspek kualiti di UiTM.

Forum ini juga diadakan bersempena Sambutan Hari Kualiti Sedunia 2019. Objektif forum yang julung-julung kali dianjurkan ini adalah sebagai medium perkongsian pengalaman berkaitan kualiti universiti, membincangkan kaedah-kaedah bagi meningkatkan kualiti, peranan panel kualiti, serta mewujudkan interaksi sihat dalam kalangan staf UiTM.

Bersama-sama moderator forum YBhg. Prof. Dr. Hajah Roziah Janor, forum ini membariskan tiga panel yang tidak asing lagi iaitu:
1. Prof. Madya Dr. Noriah Othman
2. Dr. Mohd Syuhaidi Abu Bakar
3. Prof. Madya Sr. Dr. Thuraiya Mohamad

 

Congratulations and All the Best to ALL AKNC Finalists!!

14 Oktober 2019 -  Halaman Bestari Shah Alam.

Institute of Quality and Knowledge Advancement (InQKA) congratulates all finalists of the Vice Chancellor Quality Awards (Anugerah Kualiti Naib Cancelor or fondly known as AKNC) of Universiti Teknologi MARA. Basically, AKNC is the award for the attainment of performance excellence among the Responsibility Centres (PTJ) in UiTM highlighting their best practices.

Thanks to honorable jury panels for AKNC 2019 which was headed by UiTM Vice Chancellor, YBhg. Prof Emeritus Ir. Dr. Mohd Azraai Kassim, YBhg. Prof Ts. Dr. Mohd Fozi Ali, YBhg. Prof Dr Rahmat Mohamad, YBhg. Prof Dr Ahmad Sazali Hamzah, YBhg. Prof Dr Normah Omar and YBhg. Prof Ir. Dr Mohd Nasir Taib.

“KERJA BERKAT KELUARGA HEBAT”

Rezeki yang berkat bukan sahaja bermakna bebas dari rasuah atau wang diperolehi daripada aktiviti yang haram.  Ada ketikanya, sikap curi tulang, tidak amanah dalam kerja, tidak mencapai kualiti kerja, malas dan sebagainya sewaktu menjalankan pekerjaan boleh menyumbang kepada tiada keberkatan rezeki. Oleh itu apa juga yang kita lakukan dalam mencari rezeki maka lakukanlah dengan ikhlas, bersungguh-sungguh dan amanah. - Ustazah Hajah Norrihah Hj. Mohd Nadzir

23 Oktober 2019

24 September 2019

UTMSPACE was welcomed by 18 UiTM Staff from INQKA, ICEPS and ICAEN. The welcoming remark was delivered by Associate Professor Dr. Azizah Abdullah Director of internal Quality Assurance, InQKA. Representatives from UTM was led by Associate Professor Sr. Dr.  Mohd Zulfifli Mohd Yunus, Deputy Chair Quality Management and Alumni UTMSPACE. Representatives from both counterparts shared introductions, ideas and possible areas of collaborations.